Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan.

Het boek “Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan”

Het boek wordt op 25 september 2020 voorgesteld aan het publiek. Dit boek vult een leemte op. Juanfran de la Cruz, een Spaans wielerjournalist stelt vast dat over alle winnaars van de Ronde van Frankrijk, Italië en Spanje boeken zijn verschenen, alleen over de Waaslander Gustaaf De Loor niet. Hij won er een nationale wedstrijd mee voor sportjournalisten. En waarom Gustaaf in de coulissen bleef, daarvoor moet je het boek lezen. 

Juanfran beschrijft de startperiode van de Ronde van Spanje vanuit zijn Spaanse kennis, hij beschrijft de carrière van Gustaaf met de volledige palmares maar ook zijn later leven. Samen is het eigenlijk een film waard omdat hij niet alleen de eerste Ronde van Spanje won, maar ook de tweede uitgave in 1936, straffer nog, samen met zijn broer Alfons beklommen ze het podium op plaats één en twee, een unicum dat nog steeds niet geëvenaard is vandaag. Een aanrader dus, te koop aan de prijs van 19,99€. Op die manier wordt zowel een sporttekort aangevuld als een heemkundige leemte.

 

De boekvoorstelling Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan.

Luister naar de gebroeders De Loor via de QR-code.

Uit het interview dat ik mocht maken in 1991 (voor Radio Reynaert voor het programma De Canapé, Eric De Keyzer als journalist van dienst) ten huize Gustaaf De Loor laten we het fragmentje horen waarbij de gebroeders Gustaaf en Alfons preken over hun Ronde van Spanje in 1935 en 1936. Aan de hand van dit verhaal konden we in 2010, op het Gebroeders De Loorplein het monumentje onthullen van Hugo De Rudder.

inhuldiging van het monumentje in aanwezigheid van een reeks beroepswielrenners.

Het volledige interview uit 1991 geven we vrij online.

Nu het boek is verschenen “Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan” kunnen we ook het volledige interview vrij geven voor de wielerliefhebbers. Het duurt in totaal 36 minuten. Je vindt het elders op onze website: https://www.deklompdeklingevzw.be/wp-admin/post.php?post=2790&action=edit