Andere

Andere

De VZW stelt uitzonderlijk haar uitgeversnummer ook ter beschikking voor lokale publicaties die geen commercieel karakter hebben. Zo is het werkje van Irène Van Himste “zet ou velo moar op” uitgegeven.

Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan.

Het boekwerk van Juanfran de la Cruz (een gelauwerde Spaanse sportjournalist) in Nederlandse vertaling is vrijdagavond voorgesteld met als uitgever De Klomp de Klinge VZW. Het boekwerk: Gustaaf De Loor, van de Vuelta tot op de maan” beschrijft het leven van de man die de eerste en tweede Vuelta heeft gewonnen. In de tweede Ronde van Spanje zorgen Gustaaf en Alfons De Loor voor een wereldunicum: ze eindigen in 1936 als eerste en tweede in de einduitslag, een prestatie die tot op vandaag nog nooit is geëvenaard. Het boek is uitzonderlijk omdat niet alleen alles verschijnt over het leven van Gustaaf De Loor als renner, beschreven zowel van uit Vlaanderen als van uit Spaanse ogen, het verhaal van zijn leven brengt nog een heel ander groot mens naar voor, een verhaal dat minstens even interessant (en spannend) is als zijn wielercarrière.

De boekvoorstelling Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan.

Je kan het intervieuw met de gebroeders De Loor beluisteren.

https://www.deklompdeklingevzw.be/wp-admin/post.php?post=2790&action=edit

In 1991 konden we voor radio Reynaert de gebroeders interviewen. Dit was de aanleiding om hun geschiedenis terug op de kaart te zetten. In 2010 kwam het Gebroeders De Loorplein op het Spaans Kwartier op De Klinge en vandaag is het boek van Juanfran de la Cruz eindelijk in het Nederlands vertaald. Een echt filmscenario. Luister alvast naar hun verhaal … Uniek dat twee broers van De Klinge in 1936 op het podium stonden als eerste en tweede in de Ronde van Spanje. Deze prestatie is tot op vandaag nog niet herhaald.