Vier thema’s weergegeven in weetjes.

 

KLINGSPOOR laureaat van de Erfgoedprijs 2021.

De jury beloond de inspanningen met volgende motivatie: 

 

Klingspoor werd laureaat. De Klomp De Klinge vzw en de gemeente Sint-Gillis-Waas sloegen de handen in elkaar om in De Klinge een bezoekerscentrum uit te bouwen rond het erfgoed van deze grensstreek: de spoorweg, de klompenmakerij, grenssmokkel en natuur. De jury looft “de warme en succesvolle samenwerking tussen gemeente, erfgoedorganisaties en vrijwilligers”.

Uiteraard komt deze prijs toe aan alle suppoosten en gidsen van KLINGSPOOR, maar ook de VriendenKling en de werkgroep GrensDorpen die allemaal samen instaan voor een goede werking. Proficiat dus aan allen.

 

 

“Wat weet je” over de vier thema’s van het KLINGSPOOR.

De klompenmakerij, de trein Mechelen-Terneuzen, de grens met zijn smokkel en de grote natuurgebieden zijn de kernthema’s van het KLINGSPOOR. En waarom? Wat bindt die thema’s? 

Het grensoverschrijdend karakter is typisch voor die vier thema’s. Hier op de grens maak je kennis met het verleden dat afstraalt op het heden en in het grenscentrum kan je tijdens een gidsbeurt zelfs kennis maken met de toekomst. Een uitdaging dus. Bezoek op een zomerse zondag het grenscentrum tussen 14 en 17u en combineer dit met een bezoek aan de Waterwinbossen aan Zeeuwse kant of de Stropersbossen aan Wase kant. We zijn er zeker van dat daarna het terras je zal bekoren om na te babbelen. Op elk moment kan je voor je gezin, vriendenkring of vereniging ook een gids inhuren die jullie meer kan vertellen over deze boeiende site.

Het KLINGSPOOR leren kennen.

Met deze podcast kan je kennis maken met het KLINGSPOOR. Veel luistergenot.

Het café van de (Ou)de Statie.

Het café heeft een hele geschiedenis doorlopen. Hierbij een beetje achtergrond …

 

 

Thema grens en smokkel.

Weetje. de boter

de pantserwagen speelde een grote rol
De smokkel liep te voet en met het voertuig.
MINOLTA DIGITAL CAMERA