Activiteiten

 

Fotozoektocht kinderen.

Kinderen kunnen op zoek gaan op de site om alle details terug te vinden via de foto’s. Voor de ouders is er een blad met de plaatsen waar de details voorkomen en een spel om een woord te zoeken. De uitslag staat in spiegelschrift om het raam van het GrensCentrum KLINGSP

Klompenmaker repetities

Elke vrijdag komt er terug een klompenmakersrepetitie, dit om de technieken bij te schaven en op te frissen. Zo blijven de klompenmakers histories in ere en kan er verder verdiept worden. Als je interesse hebt om het ambacht aan te leren dan kan je kandidaat zijn. We zoeken jonggepensioneerden of jonger voor deze cursus.

 

Zondagse opening

Elke zondag is het KLINGSPOOR geopend en kan je hier een kijkje komen nemen. Heel wat leuke elementen zijn hier te bezichtigen. Meer informatie over de klompenwand kan je hier terugvinden. 

 

Repetitie versieringstechnieken

Elke woensdag wordt er kunstig omgesprongen met de klompen. Deze worden dan ook met een zeer speciale manier beschilderd en versierd. Dit is echt een fijnkunst, ook worden mensen opgeleid om deze kunst niet verloren te laten gaan.

 

Erfgoeddag 2023

Hou het weekend van 23 april 2023 vrij in je agenda. Dat weekend gaat we inspringen op het thema “beestig”. En het zal beestig worden, zeker geweten. We kunnen jullie wel al nieuwsgierig maken aangezien er leuke dingen aankomen! De avondwandeling zal plaats vinden tijdens dat weekend. Hou deze website dan ook in de gaten voor meer nieuws.

 
 

Kinderprojecten

Kinderprojecten gaan op regelmatige basis door aangezien we graag in kleine groepjes alle kinderen inspireren en informatie geven om zo hun kennis te verbreden. In 2022 komt de Droomballon van Nieuwkerken weer op bezoek en voor 2023 staat de Klimop al op de agenda.