Activiteiten

Fotozoektocht kinderen.

Kinderen kunnen op zoek gaan op de site om alle details terug te vinden via de foto’s. Voor de ouders is er een blad met de plaatsen waar de details voorkomen en een spel om een woord te zoeken. De uitslag staat in spiegelschrift om het raam van het GrensCentrum KLINGSPOOR.

Klompenmaker repetities

Elke vrijdag is er een klompenmakers repetitie, dit om de technieken bij te schaven en op te frissen. Zo blijven de klompen makershistories in ere en kan er verder verdiept worden op wat er gaan en komen zou.

Zondagse opening

Elke zondag is het bezoekerscentrum geopend en kan je hier een kijkje komen nemen. Heel wat leuke elementen zijn hier te bezichtigen. Meer informatie over de klompenwand kan je hier terugvinden. Door corona echter tijdelijk gesloten.

Repetitie versieringstechnieken

Elke woensdag wordt er kunstig omgesprongen met de klompen. Deze worden dan ook met een zeer speciale manier beschilderd en versierd. Dit is echt een fijnkunst, ook worden mensen opgeleid om deze kunst niet verloren te laten gaan.

Erfgoeddag 2021

Dit jaar (2020) zou normaal gezien de erfgoeddag opnieuw met veel pracht en praal doorgegaan zijn. Maar niet getreurd, deze staat al opnieuw op de kalender voor 2021. We kunnen jullie wel al nieuwsgierig maken aangezien er leuke dingen aankomen! De avondwandeling zal plaats vinden op 24 april 2021. Hou deze website dan ook in de gaten voor meer nieuws.

Ambachtelijk weekend 2021

Elk jaar vieren we de (lokale) ambachten met het ambachtelijk weekend. Dit jaar kunnen we ook echter geen mooi traject laten zien maar ook dit komt in 2021 terug op de agenda. Neem een kijkje bij de agenda voor precieze data. En schrijf dit gerust al in je agenda aangezien dit opnieuw een activiteit wordt die je niet mag missen. 

Kinderprojecten

Kinderprojecten gaan op regelmatige basis door aangezien we graag in kleine groepjes alle kinderen inspireren en informatie geven om zo hun kennis te verbreden.