Activiteiten

 

smokkelspel Erfgoed 2023: 21-22-23 april

logo smokkelspel 2023

Fotozoektocht kinderen.

Kinderen kunnen op zoek gaan op de site om alle details terug te vinden via de foto’s. Voor de ouders is er een blad met de plaatsen waar de details voorkomen en een spel om een woord te zoeken. De uitslag staat in spiegelschrift om het raam van het GrensCentrum KLINGSP

 
_ _ _ _ _ _ _ 
 

Klompenmaker repetities

Elke vrijdag komt er terug een klompenmakersrepetitie, dit om de technieken bij te schaven en op te frissen. Zo blijven de klompenmakers histories in ere en kan er verder verdiept worden. Als je interesse hebt om het ambacht aan te leren dan kan je kandidaat zijn. We zoeken jonggepensioneerden of jonger voor deze cursus. Je kna meer info vinden:

https://www.deklompdeklingevzw.be/homepage/de-klomp-vzw/werking/andere/cursussen/

_ _ _ _ _ _ _ 
 

Zondagse opening

Elke zondag (van april tot en met oktober) is het KLINGSPOOR geopend en kan je hier een kijkje komen nemen. Heel wat leuke elementen zijn hier te bezichtigen. Meer informatie over de klompenwand kan je hier terugvinden. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
 

Repetitie versieringstechnieken

Heel geregeld wordt er kunstig omgesprongen met de klompen. Ze worden op een zeer speciale manier beschilderd en versierd. Dit is echt een fijne kunst. Leden worden opgeleid om deze kunst niet verloren te laten gaan. Ook het snijwerk op klompen wordt daarbij niet vergeten. Veel van deze versieringskunsten zijn afkomstig uit de Jura, waar een grote traditie aanwezig was van kerfwerk in hout en beschildering. Omdat ze werden verjaagd en via Zwitserland, Duitsland, Nederland, Schotland uiteindelijk in de USA terecht kwamen, komen die versieringstechnieken op klompen in al die landen voor.

_ _ _ _ _ _ _ _ 
 

Erfgoeddag 2023

Hou het weekend van 23 april 2023 vrij in je agenda. Dat weekend gaan we inspringen op het thema “beestig”. En het zal beestig worden, zeker geweten. We kunnen jullie wel al nieuwsgierig maken aangezien er leuke dingen aankomen !

De avondwandeling zal plaats vinden tijdens dat weekend (vrijdag- en zaterdagavond, waarschijnlijk ook zondagmiddag voor gezinnen). Hou deze website in de gaten voor meer nieuws.

_ _ _ _ _ _ _ _ 
 

Kinderprojecten

Kinderprojecten gaan op regelmatige basis door aangezien we graag in kleine groepjes alle kinderen inspireren en informatie geven om zo hun kennis te verbreden. In 2022 komt de Droomballon van Nieuwkerken weer op bezoek en voor 2023 staat de Klimop al op de agenda.