Gustaaf en Alfons De Loor over hun Ronde van Spanje in 1935 en 1936.

Opname van Radio Reynaert, Eric De Keyzer, De Klinge.

Het volledige intervieuw dat bewaard is. Eric De Keyzer zond het in 1991 uit in het programma De Canapé van vrije radio Reynaert. Nu het boek verschenen is, geven wij deze informatie graag vrij voor de wielerliefhebbers.

 

Het boek “Gustaaf De Loor, van de Vuelta naar de maan”

HET BOEK (uitgegeven door onze VZW) IS ONDERTUSSEN VOLLEDIG UITVERKOCHT.

Dit boek vult een leemte op. Juanfran de la Cruz, een Spaans wielerjournalist stelt vast dat over alle winnaars van de Ronde van Frankrijk, Italië en Spanje boeken zijn verschenen, alleen over de Waaslander Gustaaf De Loor niet. Hij won er een nationale wedstrijd mee voor sportjournalisten in Spanje. En waarom Gustaaf in de coulissen bleef, daarvoor moet je het boek lezen. 

Juanfran beschrijft de startperiode van de Ronde van Spanje vanuit zijn Spaanse kennis, hij beschrijft de carrière van Gustaaf met de volledige palmares maar ook zijn later leven. Samen is het eigenlijk een film waard omdat hij niet alleen de eerste Ronde van Spanje won, maar ook de tweede uitgave in 1936, straffer nog, samen met zijn broer Alfons beklommen ze het podium op plaats één en twee, een unicum dat nog steeds niet geëvenaard is vandaag. Een aanrader dus, te koop aan de prijs van 19,99€. Op die manier wordt zowel een sporttekort aangevuld als een heemkundige leemte.