KLINGSPOOR bevat 4 thema's

Klingspoor is de site in de Klinge waar 4 thema's samenkomen en die voor een leerrijke reis doorheen tijd en leeftijd vormen.

Thema 1: Grensgebied
Je kan de grenspaal al spotten vanop afstand. Net als de slagboom die het einde van het spoor aanduid. Maar het top element is wel de dodendraad. Deze is opnieuw nagebouwd om de oorlog te herdenken.

Thema 2: Klompen in het waasland
Natuurlijk kan je hier op de site van de klomp heel wat informatie terugvinden over deze klompenmakerij, modellen en nog zoveel meer. Neem een kijkje hieronder.

Thema 3: Natuurpracht van Clingse bossen en het Stropersbos
Het clingse bos en het stropersbos bied een vlucht in de natuur. Maar buiten deze natuur kan je ook in een fotohut aan de slag om jouw favoriete fotomomenten te maken. Ook kan je restanten van de Spaanse linies bekijken.

Thema 4: Spoorweg tussen Mechelen en Terneuzen
De locomotief is het pareltje van deze site. Deze staat dan ook letterlijk en figuurlijk centraal, elke zondag kan er iemand jou hier ook extra informatie over geven. Bekijk je ook even de 3D site? Deze geeft een mooi beeld over hoe het er vroeger uit zag.

KLINGSPOOR is dus de uitvalbasis bij uitstek voor een dagtrip, een groepsbezoek of een schooluitstap. We zetten de deur van onze originele treinwagon graag voor je open. We verwelkomen je om via deze website de verschillende mogelijkheden te ontdekken!

Meer informatie over de klompen