schoolprojecten.

Wij bieden schoolprojecten aan voor het 3’de tot het 6de leerjaar. Op vraag kan het project over “oorlogen en grenzen” ook aangeboden voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

Het KLINGSPOOR is de terminus van de fietssnelweg F411.

Thema’s:

3’de leerjaar:

a) een educatief project rond de klompenmakerij waarbij kinderen kennis maken met het leven van vroeger door hun klasgenootje Klaas Ompen en waarbij veel praktische proeven soms andere leerlingen laten uitblinken dan gewoonlijk. Project staat onder de leiding van een professionele gids.

b) een wandeling door de deelgemeenten (Meerdonk, De Klinge, Sint-Gillis of Sint-Pauwels) waarbij kinderen hun deelgemeente leren kennen met bekende gebouwen en beroemde personen. Een professionele gids begeleid de klas.

4″de leerjaar: een project rond het thema “water“. Tijdens een wandeling in De Klinge maken de kinderen kennis met waterwinning, waterverbruik, waterzuivering onder leiding van een professionele gids.

5’de leerjaar: een project rond het thema “uitvindingen” waar in een PowerPoint een overzicht wordt gegeven over vele voorname uitvindingen. Maar we bezoeken de trein, de klompenmachines, de dodendraad die allemaal het resultaat zijn van uitvindingen tijdens de diverse industriële revoluties. Ook dit project wordt geleid door een professionele gids.

6’de leerjaar: een wandeling van 5km over de grens heen rond “oorlogen en grenzen“. Grenspalen, dodendraad, douanekantoren liggen op de route. Vertellingen over smokkel kunnen uiteraard niet ontbreken. Ook dit project wordt geleid door een professionele gids.