Kinderprojecten

Kinderprojecten

 
 

Wat houd een kinderproject in

KlaasOmpen

Omdat kinderen te veel leerstof krijgen en te weinig techniek hebben tijdens hun lesuren, hebben we samen met de Arteveldehogeschool en de Erfgoedcel Waasland een project opgestart voor achtjarigen in klasverband.
 
Doel: een fabriek is voor hen te ingewikkeld, maar hoe je van een boom een klomp maakt is duidelijk. Aan de hand van filmpjes, vraagstelling, analyse leren ze alles wat nodig is om vervolgens een reeks opdrachten in groepjes uit te voeren en ze leren hoe ambachten weleer zijn uitgevoerd. 
De activiteit duurt twee uren en wordt soms gecombineerd met een boswandeling zodat het een hele dag-activiteit wordt. De eigen picknick kan geconsumeerd in afspraak met de (Ou)de Statie.
Kinderen - Tellen jaarringen - Hout - Klompen
Kinderproject - film - historie van de klomp
 
Kinderproject - De Klimop - Klompenmaken - Sorteren van klompen
Klompenlopen - De Klimop - Kinderprojecten - Klomp
Kinderproject - Uitleg - Klomp
 

Activiteiten tijdens een kinderproject

Via PowerPoint en filmpjes krijgen ze een inleiding in het “vak”. Daarna krijgen ze allerlei proeven voorgeschoteld waarbij het technisch nadenken en het samenwerken gestimuleerd worden. De twee uur durende oefening sluit af met een “plezante” toets. Meteen begrijpen ze dat machines veel werk hebben overgenomen en dat automatisering in fabrieken gebeurt.

Kunnen wij ook deelnemen?

Wens je graag een kinderproject aan te vragen? Neem dan even een kijkje bij contact en stuur een mailtje. Dan kan alles zo besproken en afgesproken worden.

 
 

Fotografie

Van elk kinderproject worden mooie beelden gemaakt. Bent u onlangs bij ons langs geweest? Dan kan u hier de foto’s terugvinden.

School de Klimop 25 april 2024.