Gidsenwerking

Het KLINGSPOOR organiseert een gidsenwerking in samenwerking met De Klomp De Klinge VZW en de gemeente Sint-Gillis-Waas. Bij de gemeente kan u terecht voor meer info over de diverse initiatieven. We geven hier een kort overzicht.

Voor groepen of gezinnen:

een rondleiding op de site van KLINGSPOOR of een wandeling/fietstocht in de omgeving.

Op dit ogenblik kan je terecht voor enerzijds een twee uren durend smokkelspel onder begeleiding van een gids en anderzijds een fietstocht over de landbouw van toen tot de toekomst.

Voor scholen

telkens een project van twee uren:

3’de leerjaar:

  1. het klompenproject vind je terug op https://www.deklompdeklingevzw.be/homepage/de-klomp-vzw/kinderprojecten/

  1. historische gebouwen en monumenten: deze wandeling wordt voorbereid in elke deelgemeente van groot Sint-Gillis-Waas in samenwerking met de plaatselijke leerkrachten.

4’de leerjaar:

Waterbeheersing: er is heel wat te vertellen over water. De beste locatie om dit te realiseren is in de omgeving van het KLINGSPOOR omdat daar de waterwinning een heel belangrijk onderdeel vormt.

5’de leerjaar:

Techniek en uitvindingen:

Leonardo da Vinci maak kennis met de vele facetten van uitvindingen en techniek op het KLINGSPOOR waar zowel de dodendraad, de trein en de klompenmakerij de perfecte locatie is om dit onderwerp op een overzichtelijke en zichtbare manier te tonen.

6’de leerjaar:

  1. beroepen
   : kinderen zullen veranderen van schoolomgeving. In deze gidsenbegeleiding maken kinderen kennis met een hele reeks beroepen die inspirerend kunnen zijn om te beslissen of ze verder willen studeren in een technische of een algemeen vormende omgeving.
  2. grens en oorlog
   : de dodendraad van het KLINGSPOOR, de aanwezigheid van vele forten in de nabije omgeving en de grens met al zijn facetten als grenspalen en smokkel zijn voor de gids een ideale omgeving om kinderen iets bij te brengen aansluitend bij de recente gebeurtenissen wereldwijd.dodendraad De Klinge

 1. Meer info kan je vinden op 

 2. http://www.klingspoor.be of http://www.dekklompdeklingevzw.be of mail naar

 3. deklompdeklingevzw@gmail.com of toerisme@sint-gillis-waas.be

 4.