Werking

Klompenmakers voorstelling

Alle leden kan je hier in detail terugvinden. 

 

andré

André is al jaren lid van onze vereniging. Hij is vooral de man van het buitenwerk van de klomp. Hij is begeesterd voor dit ambacht en bestudeert elk facet van de vorm van de klomp. Hij is mede-lesgever in onze klompencursus. Hij is tevens manusje van alles in de groep.

 

Eddy

Eddy is de specialist in het binnenwerk (heulen) van de klomp en tevens de man die de messen vlijmscherm houdt. Hij is de technieker van de groep en gaf gestalte aan de klompenmachines in het grenscentrum KLINGSPOOR. Hij leidt de klompenmakersopleiding van de VZW, waar drie leerlingen worden opgeleid tot volwaardig klompenmaker.

 
 

Jordy

Jordy is onze jongste telg en heeft het ambacht zo goed als mogelijk al onder de knie, maar volgt nog de klompenmakersopleiding voor de laatste details. Hij is vooral heel krachtig en let goed op om al stelend te leren van zijn collega’s klompenmakers.

 

Eric

Eric is al langst bezig met de klompenmakerij. Hij staat aan de wieg van De Klomp De Klinge VZW. Alhoewel hij klompenmaker is gaat zijn aandacht meer naar de historiek en het opzoekingswerk. Ook de grote klomp op het KLINGSPOOR is van zijn hand.

 

Roger

Roger kreeg samen met Eric zijn volledige opleiding nog van beroepsklompenmakers. Hij was de oudste van onze reeks maar is helaas slachtoffer geworden van de coronacrisis. Hij mag in dit overzicht niet ontbreken.

 

Abdon Theunis (+1997)

Robbie Bauwens (+1999)

Roger Lammens (+2020)

Pascal Beyltiens